wat doet de podotherapeut?

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten die ernaar streeft om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren. Daaronder wordt verstaan: korte wachtlijsten, goede bereikbaarheid, optimale behandelresultaten, actief contact met andere (para)medici en patiënttevredenheid.

Ambitie
RondOm Podotherapeuten heeft de ambitie om podotherapie toegankelijker te maken. Er zijn maar 600 podotherapeuten in Nederland actief, waarvan het grootste gedeelte in Brabant. In Midden-Nederland is ‘podotherapeut’ nog een onbekend beroep en onbekend maakt onbemind. Het team van RondOmstreeft ernaar podotherapie op de kaart te zetten en doet dat met een vaste overtuiging en met veel plezier. Doen waar je goed in bent en wat je het liefst doet, geldt als een vuistregel bij de teamleden van RondOm’. De werksfeer is collegiaal en ontspannen waardoor optimale prestaties van alle betrokken zorgverleners ten gunste van patiënten mogelijk worden.

Doelen
RondOm Podotherapeuten streven naar de hoogst haalbare kwaliteit van zorg:

  • Korte wachtlijsten
  • Goede bereikbaarheid
  • Optimale behandelresultaten
  • Actief contact met andere (para)medici
  • Patiënttevredenheid

Wat doet een podotherapeut?
De Podotherapeut, de specialist op het gebied van de voetengezondheidszorg Een podotherapeut is de specialist in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten die u kunnen belemmeren in het dagelijks functioneren. Een podotherapeut is een paramedicus met een wettelijk erkende beroepstitel. De klachten die een podotherapeut behandelt zijn heel divers. Het zijn klachten aan de voeten, knieën, heupen en rug, zoals bijvoorbeeld pijn in de voorvoeten, hielspoor, knieblessures, achillespeesklachten, scheenbeenklachten, onderrugklachten en slijmbeursontstekingen. Daarnaast behandelt een podotherapeut ook ernstige likdoorns, overmatige eeltvorming en klachten door scheefgegroeide tenen. Daarnaast werkt de podotherapeut ook preventief en screent patiënten op mogelijke risico’s die een afwijkende voetstand tot gevolg kunnen hebben. Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk, zoals het aanmeten van podotherapeutische zolen om stand en looppatroon waar nodig te corrigeren of het aanmeten van ortheses. Dit zijn beschermende en/of corrigerende teenstukjes te gebruiken bij het scheefgroeien van tenen om zo pijnlijke drukplekken te voorkomen. Daarnaast doen podotherapeuten voetbehandelingen bij ernstige likdoorns, overmatig eelt, ingegroeide nagels en voeren ze wondbehandeling uit. Een podotherapeut gebruikt ook weleens als therapie taping of vilttechnieken en geeft schoenadviezen, belastbaarheidsadviezen en verzorgingsadviezen. Podotherapeutische zorg valt onder de aanvullende ziektekostenverzekering.

Voor meer informatie inclusief een overzicht van al onze locaties kunt u onze website bezoeken: www.podotherapierondom.nl