wat doet de diëtiste

Diabetes mellitus of suikerziekte is een chronische stofwisselingsaandoening waarbij het bloedsuikergehalte ontregeld is. Er bestaan 2 soorten diabetes: diabetes type 1 en 2. Mensen met diabetes type 1 gebruiken insuline en volgen een dieet. Mensen met diabetes type 2 kunnen vaak volstaan met een dieet, eventueel aangevuld met medicijnen of insuline.

De behandeling van diabetes is gericht op de bloedsuikerspiegel, maar ook op de hoeveelheid vetten in het bloed i.v.m. het cholesterolgehalte. Daarnaast is het belangrijk dat diabeten op hun gewicht letten, want ook dan neemt het risico op hart- en vaatziekten toe.

Een voedingsadvies bij diabetes is dus geheel afhankelijk van verschillende factoren en dus erg persoonlijk. Er zijn veel beweringen over wat u moet en vooral niet mag eten bij diabetes. Maar hoe zit het nu precies met al die beweringen. Wat is waar en wat is niet waar? Het doel van zo'n voedingsadvies is om, eventueel in combinatie met insuline of tabletten, het bloedsuikergehalte in uw lichaam zo normaal mogelijk te krijgen en te houden. U begrijpt het al, de diëtist is zeer belangrijk bij de behandeling van diabetes.

Binnen ons samenwerkingsverband werken wij samen met Ilse Hogervorst en Laura de Groot van de Voediëtist en Leonie Goezinnen van Dieet voor jou.

Voor meer informatie zie

www.voedietist.nl
www.dieetvoorjou.nl