wat doet de diëtiste

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl. Voeding heeft invloed op onze bloeddruk, ons cholesterol gehalte, bloedsuiker, nierfunctie, gewicht en taille. Maar ook hoe we ons voelen.

Bij een verhoogd risico op hart en vaatziekten is het extra belangrijk om gezond te eten.

Maar hoe bepaalt u wat goed is voor uw lijf? Daar is veel onderzoek naar gedaan. Zo weten we dat bij hart- en vaatziekten vooral zout, suiker, vet in combinatie met koolhydraten, transvet en uw energie-inname van invloed zijn. Verder is de rol van een gezond gewicht en een volwaardige voeding niet te onderschatten.

Hoe weet u wat waar is? Er is zoveel te vinden op het internet.

Ieder mens is echter anders. Afhankelijk van uw leefstijl, leeftijd en medische situatie kan uw lijf andere behoeften hebben dan dat van een ander. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase.

De diëtist kijkt naar uw situatie, ieder is mens is anders. Wat bent u gewend te eten? Hoe is uw leefsituatie? Wat is uw medische achtergrond? Tijdens het eerste gesprek vind er een intake plaats waarin al deze punten besproken worden. Maar ook is er tijd voor eigen vragen, wat zijn doelen die u zelf wilt bereiken? Samen kijken we naar de richtlijnen en proberen we deze zo goed mogelijk toe te passen aan uw situatie. In de vervolggesprekken kijken we waar u tegen aanloopt. Lukt het met boodschappen doen, koken, feesten en nog veel meer knelpunten waar we tegen aanlopen.

Binnen ons samenwerkingsverband werken wij samen met Ilse Hogervorst en Laura de Groot van de Voediëtist en Leonie Goezinnen van Dieet voor jou.

Voor meer informatie zie
www.voedietist.nl
www.dieetvoorjou.nl