Bekkenbodemproblematiek in beeld

Ervaring van een patiënt
Mia heeft al 34 jaar last van ongewenst urine verlies. Ook moet ze heel vaak naar de wc om te plassen en kan ze haar plas moeilijk ophouden. Felix constateert dat Mia last heeft van zowel urge incontinentie (het moeilijk kunnen ophouden van urine en vaak moeten plassen) als stress incontinentie (ongewild urineverlies bij onder andere hoesten, niesen en persen). Om te kijken of er iets aan Mia's klachten gedaan kan worden stuurt hij haar door naar de uro-gynaecoloog.

Kijk voor behandeling tegen ongewenst urine verlies en klik op de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=ImXQcrVrv3c

Wat is incontinentie en welke behandeling kun je toepassen?In deze video legt een apotheker uit wat incontinentie is, wat de oorzaak kan zijn en welke behandeling kun je toepassen. Daarbij benadrukt hij het belang van goed incontinentiemateriaal. Waar moet je opletten bij een product? Hoe kom je aan het juiste product en hoe kun je problemen als huidirritatie voorkomen?

Klik op deze link https://www.youtube.com/watch?v=mZOdQRWtSlk&list=PLwXMQHaBtc4hsTHOoxzqkq...

Wat kunt u zelf doen aan bekkenbodemoefeningen?
Fitness voor het bekkenbodem! Voorkom, verminder of verhelp ongewild urineverlies.

In sommige gevallen kan ongewild urineverlies worden voorkomen, verminderd of verholpen. Dit kan alleen al door het doen van eenvoudige bekkenbodemoefeningen. Dat geldt voor zowel vrouwen, als mannen.

Klik op deze link https://www.abena.nl/vraag-en-antwoord/incontinentie-en-verzorging/algem...