Zorgprogramma's

Bij Braazo werken huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, apotheek en diëtist samen in de zorg voor chronische patiënten. Dit noemen wij multidisciplinaire zorg.

Per chronische ziekte hebben we een zorgprogramma voor u klaar staan. Een zorgprogramma beschrijft hoe u behandeld wordt en hoe we met u en met elkaar samenwerken.

De zorgprogramma's zijn gebaseerd op de recentste zorgstandaarden van de patiënt (bijv. van de NDF bij de diabetespatiënt) en van de eigen beroepsgroepen.

CVRM

Cardiovasculaire ziektes zijn ziektes van het hart en de bloedvaten, zoals een hartinfarct, een herseninfarct, een TIA of afsluiting van de bloedvaten in de benen.

Zorgprogramma CVRM >

COPD

COPD , Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een verzamelnaam voor de luchtwegaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij werken de longen en luchtwegen niet meer zoals het hoort, omdat ze aan elasticiteit hebben verloren. COPD treedt meestal pas op na iemands 40e.

Zorgprogramma COPD >

Diabetes

Diabetes is een aandoening waarbij de hoeveelheid suiker (de glucosespiegel) in het bloed is verhoogd. Bij gezonde mensen wordt die glucosespiegel goed op peil gehouden.

Zorgprogramma Diabetes >