Valpreventie cursus: start dinsdag 6 maart 2018

Het initiatief voor deze cursus komt van de fysio- en oefentherapeuten, Wendelien Sluis, Geraldine Liem, Bart Kroes en Roy Schouten. Een 8 weken durende cursus voor iedereen die bang is om te vallen en/of zich onzeker en instabiel voelt bij het uivoeren van de dagelijkse activiteiten. 

Onder een val wordt verstaan: plotseling en onvrijwillig op de grond terechtkomen. Of iets een val is of niet, wordt dus niet bepaald door het feit of er wel of geen letsel is opgetreden. Valpreventie is het voorkomen van vallen.

De oorzaken van valongelukken zijn in twee groepen te verdelen.
- Lichamelijke of geestelijke oorzaken zijn onder andere: duizeligheid, slechte mobiliteit, verstoord evenwicht, zichtproblemen, dementie, verkeerd gebruik van medicijnen, psychische verwarring en angst om te vallen.
- Een val kan ook veroorzaakt worden door producten (o.a. medicijnen, alcohol), hulpmiddelen (loophulpmiddelen, schoeisel) en de omgeving (vloeren, oneffenheden, kleedjes, natte vloeren, ontbreken van verlichting, onoverzichtelijk loopcircuit, gebrek aan goed geplaatste leuningen).

Tijdens de valpreventie cursus komen al deze zaken aan bod. 

Heeft u interesse?
Informeer of meld u aan bij Fysio in Balance. Telefonisch: 0172 50 95 19 of via e-mail: fysio@in-balance.me

De cursus start op dinsdag 6 maart en is van 11.00 tot 12.00 uur bij In Balance op Veenderveld 5 te Roelofarendsveen. 
Na afloop wordt er even met elkaar nagepraat onder het genot van koffie en thee.

De kosten voor deze cursus van € 40,-, kunt u mogelijk declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.   

< terug naar overzicht